Verdwaald in Duitsland

Met van dat typisch April-weer was vorige week een ‘binnen week’. Zo’n week waarin je jezelf vaak achter je bureau aantreft. Om na te denken en om nieuwe dingen te creeren. Een onderwerp waar ik veel aandacht aan besteed is de arbeidsmarkt. En dan met name de veranderingen daar in.

Al geruime tijd vallen er veel bedrijven om. Niet alleen de grote namen van bijvoorbeeld winkelketens maar ook het installatiebedrijf om de hoek. En al die mensen die bij die bedrijven aan het werk waren komen op straat te staan. Er komen ook steeds nieuwe bedrijven bij. Deze bedrijven hanteren echter hele andere bedrijfsmodellen. Rond een kern worden flexibele schillen ingericht en veel wordt met technologie ondersteund. Dit soort bedrijven kunnen vaak moeilijk aan de juiste mensen komen.

De arbeidsmarkt wordt (is) dus een verdringingsmarkt. Niet omdat er geen werk is maar omdat vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Mede veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Om toch weer aansluiting te vinden is iedereen zich weer opnieuw aan het uitvinden. Nieuwe bestemmingen aan het zoeken. En routes daar naar toe. En dat is waar mijn werk en ‘Strategie met ballen’ over gaan.

Om in de arbeidsmarkt mensen te helpen met het vinden van zo’n nieuwe bestemming moet je wel gedegen kennis hebben van die markt. Die heb ik niet. Daarom werk ik intensief samen met organisaties die specialist zijn in die arbeidsmarkt en all4people is er daar een van.

Een bureau-week dus. Met af en toe een bui-tje en een leuk feestje aan het einde van de week. Vlakbij de grens met Duitsland. En dan kan je er op rekenen dat ik….

Abonneer je hier om mijn vlog te volgen!

Gr.,
The Business Supporter

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in NL, Vlog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s