Passie op je brood

Liepen we eerst met onze ziel onder onze arm, of onze … achterna, tegenwoordig loopt iedereen z’n passie te zoeken. En maar hopen dat je ‘m vind. Zodat je ‘m kan volgen. Want dat is precies de bedoeling. Je passie volgen. Doen wat je leuk vindt.

Echter…

Passie: ‘Een passie is een verhaal, een toneelstuk, een muziekstuk of een beeldend kunstwerk dat het lijden van Jezus Christus als uitgangspunt heeft. Een theatrale vorm van een passie wordt ook wel passiespel genoemd.’ Aldus Wikipedia.

Dus…

Daar kan je helemaal niks mee. Maar gelukkig staat er nog een regeltje onder:

In het alledaags spraakgebruik wordt het woord “passie” ook als synoniem voor “overgave” of “met grote inzet” gebruikt.

Juist. Die moeten we hebben. “Met grote inzet”. Je passie is dus iets wat je met grote inzet doet. Rijst de vraag: Wat is “met grote inzet”?

Midden in een droom over lekker luieren op een wit strand gaat plots je wekker af. Om 7 uur ‘s-morgens. Zoals elke ochtend vind jouw vuist ook nu weer feilloos de snooze-knop. Baf! Je draait nog even om en gaat weer op zoek naar je strandje. Uiteindelijk, na een lauwe douche, een hap muesli en een vluchtige ‘Houdoe’ zit je puffend in de file. Op weg naar je werk. Al sloffend van de koffie-automaat naar je bureau kijk je eens op de klok en probeert uit te rekenen hoe lang ‘vijf uur’ nog duurt. Dat lukt niet. Laat ook maar. Eerst koffie!

potpassie

Deze foto is mede mogelijk gemaakt door Calvé. Heerlijke pindakaas die je met passie op je brood kan smeren!

Bovenstaande is geen goed voorbeeld van passie. Iemand met passie staat al lang onder de koude douche als de wekker gaat. Passie is een soort Red Bull. Wel met vleugels maar zonder E-nummers. Passie is zonlicht maar dan van binnenuit. Passie is een extra grote brandstoftank, een hulpmotor, straalaandrijving. Zonder passie zit het vaker tegen, geloof je er soms niet meer in, gaat de fut eruit of wil je het bijltje er bij neergooien. Mét passie is er niets wat je tegenhoud, niemand die jou van je pad af krijgt en je kent maar één bijl, de strijdbijl. Passie is geweldig. Passie is power!

Passie is echter één ding niet. Faktureerbaar. In rekening te brengen. Passie kan je niet op je brood smeren. Wat nu?

Doe iets… voor een ander… waar die ander wat aan heeft!

De kans is dan aanwezig dat die ander het wil hebben en er iets voor over heeft. Met als gevolg een transactie, euro’s in de portemonnee en pindakaas op je brood. Doe iets wat die ander waardevol vindt. En doe dat dan met grote inzet. Met gigantische grote inzet. Met passie!

Gr.,
The Business Supporter

P.S. Ik heb wel eens iemand met grote inzet (met passie dus) een hele pot pindakaas zien leeg eten. Dat kan natuurlijk ook. :-)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in NL en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s